rummy

Strategi Pemula Gin Rummy

Sekiranya anda seorang pemula dan belum bermain Gin Rummy, maka sebelum anda melangkah lebih jauh, ikuti strategi berbeza dari permainan kad paling popular ini. Permainan kad ini mematuhi peraturan yang tidak rumit dan dapat difahami dengan mudah walaupun oleh seorang pemula. Pada dasarnya Gin Rummy dimulakan sebagai permainan kad menghibur di rumah. Walaupun peraturannya tetap sama sejak itu, hanya perubahan yang berlaku. Tetapi permainan tetap berkelakuan sama.

Permainan klasik Gin Rummy memastikan pemain membuat strategi Gin Rummy  download malaysia mega888 on here !! secara individu.

Pada mulanya seorang pemula mesti berusaha memahami jenis tangan yang dipegangnya. Seperti, dalam Gin Rummy, pengetahuan ini akan membawanya ke Knock yang cepat, atau kemungkinan tangan Gin. Satu-satunya perkara yang diperlukan adalah kemahiran dan pemula harus mengembangkannya dengan latihan biasa.

Dalam Gin Rummy, pemula harus memerhatikan lawannya dengan berhati-hati. Terutama apa yang diambil, dan apa yang mereka tinggalkan. Ini telah diperhatikan bahawa pemain yang baik biasanya tidak pernah mengambil kad terbuka dengan syarat mereka merasakan penggunaan yang sama dalam permainan. Mereka juga harus ingat bahawa apa yang sebenarnya dipilih oleh lawan mereka dan menjauhkan diri dari membuang kad-kad seperti itu yang dapat membantu mereka menyelesaikan permainan mereka. Mereka mesti mengulangi hal yang sama dan juga harus tetap berhati-hati, kerana beberapa pemain mungkin berkelakuan berbeza.

Semasa bermain dengan lebih dari satu lawan satu di Gin Rummy, pemula harus berhati-hati memerhatikan semua kad yang telah dibuang, kerana salah satu daripadanya mungkin adalah kad yang tepat yang sebenarnya dia perlukan untuk membentuk gabungannya dan menyesuaikan tangannya dengan lebih tepat.

Seorang pemula mesti tahu bahawa Set lebih baik daripada larian. Sebagai, satu set (atau kumpulan) mengesahkan sekurang-kurangnya tiga kad dengan nilai atau kedudukan yang sama seperti 7d, 7h, 7s atau 3 Q. Sebaliknya larian (atau urutan) terdiri daripada tiga atau lebih kad dengan saman yang sama dalam urutan atau urutan berturut-turut, seperti 4c, 5c, 6c + atau 8h, 9h, 10h, Jh. Dan jika pemain memegang satu set maka lawan tidak dapat melepaskan kad di Gin Rummy.

Pemula harus berhati-hati sebelum menggunakan pilihan untuk pergi Gin dan itu adalah mengetuk tanpa kad yang tidak dapat ditandingi untuk memperoleh skor yang lebih baik. Biasanya dalam Gin Rummy seorang pemain menerima 25 mata bonus dan keseluruhan pemain lawan mati jika ia “pergi gin”. Tetapi jika peluangnya kurang maka mereka harus mengetuk dengan 10 atau kurang mata kayu mati pada gilirannya dan seterusnya tidak membiarkan lawan mereka pergi menang dan mengambil mata bonus.

Akhirnya adalah wajib bagi semua pemula bahawa mereka harus mengembangkan strategi Gin Rummy mereka dengan bermain dengan banyak pemain yang berbeza dan lebih jauh harus berusaha mengikuti berbagai taktik, kerana kedengarannya sangat membantu. Aplikasi strategi improvisasi selalu menghasilkan hasil positif dan akhirnya membawa kepada kemenangan. Dan itu memang kenyataan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *